Startsida | Om Landskapsresan | Avsnittsguide | Platsbeskrivningar | Bildgalleri | Nyheter | Kontakt | Forum


Om Landskapsresan
Idéframställning
Formbeskrivning
Målgrupp
Roller
Tidsplanering
Budget
Hemsida


Om Landskapsresan
Idéframställning
Sverige är ett vackert land, ett land som innehåller det mesta man kan tänka sig. Vi har en fin natur, stora köpcentrum, fint fungerande samhällen, toppmodern sjukvård, ja, listan kan göras mycket lång! Men varje ort i Sverige har även en lång och brokig historia bakom sig, en historia som man oftast inte tänker på i dagens stressade och minst sagt nutidsorienterade samhälle. I princip överallt kan man hitta fornlämningar från tidigare generationer. Vet du exempelvis vem som har stått på den plats där du själv befinner dig just nu? Vet du vem som skapade och formade platsen och hur det gick till? Antagligen inte, och förmodligen brukar du inte heller fundera så mycket på det. Vi lever alla i en värld där vi tar det mesta för givet, men utan det som skett före vår tid skulle dagens samhälle inte varit någon självklarhet.

Platser som tidigare var centrala mötesplatser har övergivits och lämnats kvar i glömskan där de långsamt tynat bort. Men vad händer egentligen när vi glömmer bort det förflutna? Jo, vi tappar en del av oss själva, vi tappar en del av den historik som bygger upp vår egen identitet. Denna glömskeprocess pågår ständigt och för var dag som går försvinner fler och fler minnen. Man kan säga att för var dag blir våra identiteter allt mer urholkade. Denna trend måste brytas innan det är för sent! Det som fallit i glömska måste vi åter rikta strålkastarljuset mot och börja minnas. Vi måste minnas vårt förflutna, våra förfäders förflutna och fylla igen den tomhet som finns i våra historietörstande identiteter.

Landskapsresan är en dokumentär filmserie där vi är ute efter att berätta om olika platser i Östergötland som mer eller mindre fallit i glömska. Låta människor minnas något gammalt - eller kanske lära sig för första gången. I vår resa får du följa med oss till platser som Alvastras klosterruin, Krokeks Ödekyrka, Stegeborgs slottsruin och mycket mer. Vi tar även med dig till mer kända platser som exempelvis Löfstad slott, men där vi då bjuder dig på den historik som du förmodligen inte redan känner till!

Sidan är optimerad för Firefox, syns bäst i upplösningen: 1280 x 1024 - www.antep.se/landskapsresan