PHP-Portalen

Valid XHTML 1.0 Transitional


eXTReMe Tracker


- Startsidan
- Nyheter
- Bildgalleriet
- Filmarkivet
- Arenabilder
- Bil & Motorcykelmodeller
- Samlarkort
- Om mig
- Gästbok
- Länksidan
- Reaktionstest
- Söksidan
- Bergochdalbanan
- Fantastiska Femman
- Orättvisor
- Landskapsresan
- Landskapsresan (blogg)
5 besökare online
Nyheter
Nyheter år: 2014 - Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec | 15 senaste
Senaste veckan
Den senaste veckan har varit ganska hektisk, men på ett positivt sätt! Det började med att jag under förra lördagen hängde med farsan till Sviestad Linköping där 46-årsracet avgjordes. En årlig tävlingshelg då såväl unga som gamla förare tävlar i speedway, roadracing, motocross och trail. Alla tävlingsformerna körs samtidigt, så det är svårt att hinna med att se på allting, men jag vandrade runt på anläggningen och hann åtminstone med att se lite av varje. En av höjdpunkterna är alltid att se Olle Åhnström köra speedway… Han är nog världens snabbaste 92-åring! Även de gamla klassiska roadracingcyklarna är häftiga att bevittna. I 50cc-klassen deltog exempelvis en tvåfaldig gammal världsmästare, Jan de Vries!


Olle Åhnström in action!

Några dagar senare (onsdag) var det även dags för ett nytt försök att köra den allsvenska matchen mellan Avantia och Masarna. Förra gången när de körde fick tävlingen ställas in på grund av årets värsta hällregn, men den här gången gick det bättre. Kanske inte rent resultatmässigt för hemmalaget, men matchen kunde i alla fall slutföras. Ryssen Danil Ivanov som har utvecklats till en liten favorit hade problem med starterna, men han kör alltid spektakulärt, minst sagt. Och ännu bättre är han på isracing!


Danil Ivanov, en riktig vilde!

Dagen därpå var det så dags för en av de stora höjdpunkterna för i år, uppvisningsmatchen mellan Vita Hästen och Icebreakers med Peter ”Foppa” Forsberg i spetsen! De flesta riktigt stora svenska stjärnorna har jag sett spela i Sverige, men just ”Foppa” har jag ständigt lyckats missa trots att han alltid har varit den stora förebilden inom hockeyn. Tidigare i vintras la han av med proffshockeyn efter att ha dragits med en mängd olika skador, men det var ändå kul att se honom ”in action” innan han blivit allt för avdankad. Visserligen gjorde inte ”Foppa” några mål den här gången, men det var nära ett par gånger och hans lag vann matchen med 4-5. Vita Hästens mål gjordes förövrigt av en förstärkt stjärnkedja bestående av bland annat de gamla Hästenlirarna Jonathan Ericsson (Detroit) och Jimmie Ericsson (Skellefteå). Sen får inte heller Michael Nylander glömmas bort, som gjorde en strålande comeback efter sin svåra nackskada han ådrog sig förra året.


Peter "Foppa" Forsberg

Och nu under den senaste helgen var det dags för Skandinaviens Grand Prix nere i Målilla. Åter igen blev det en mycket bra tävling, som vanns av Jaroslaw Hampel, men runtomkring anläggningen finns det inte mycket att göra, så förhoppningsvis blir det Göteborg och Stockholm framöver!


Jaroslaw Hampel - segrare i Målilla


Datum: 2011-08-15 - Skribent: Andreas Petersson
Äldre nyheter
[2011-07-22] - Speedway, speedway, speedway! Läs nyheten >>>
[2011-07-18] - Läs nyheten >>>
[2011-07-07] - Online igen! Läs nyheten >>>
[2011-05-30] - Matej Ferjan Läs nyheten >>>
[2011-02-18] - Läs nyheten >>>
[2011-02-15] - Läs nyheten >>>
[2011-02-06] - Oslagbara Läs nyheten >>>
[2011-01-31] - Seger trots ganska svagt spel Läs nyheten >>>
[2011-01-26] - Läs nyheten >>>
[2011-01-17] - Läs nyheten >>>