PHP-Portalen

Valid XHTML 1.0 Transitional


eXTReMe Tracker


- Startsidan
- Nyheter
- Bildgalleriet
- Filmarkivet
- Arenabilder
- Bil & Motorcykelmodeller
- Samlarkort
- Om mig
- Gästbok
- Länksidan
- Reaktionstest
- Söksidan
- Bergochdalbanan
- Fantastiska Femman
- Orättvisor
- Landskapsresan
- Landskapsresan (blogg)
4 besökare online
Nyheter
Nyheter år: 2014 - Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec | 15 senaste
Vita Hästen tog en överlägsen serieseger i division 1E och ytterligare en överlägsen seger i allettan södra. Nu har det inte längre någon betydelse. Vill man avancera genom divisionerna i svensk hockey så kan man inte leva på gamla meriter när det drar ihop sig till playoff -och kvalspel. Om inte förr så lärde sig Vita Hästen det under förra säsongen där man rullade fram som en ångvält hela vägen till den avgörande kvalserien. Väl där tog det slut. Hästen tappade formen totalt, och att man hade spelat bra tidigare under året hjälpte föga. Det slutade med fiasko, en sistaplats och ytterligare ett tråkigt år i den allt för ojämna division 1-serien.

Den pågående säsongen har sett ut på ungefär samma sätt som den förra. Årets trupp är något starkare än fjolårets, men framför allt är alla som var med förra säsongen ett år äldre och har den där rutinen som saknades dessförinnan. De flesta i laget bör veta exakt vad som krävs för att inte falla ihop som ett korthus igen i en kvalserie. Men innan man kan börja uppladdningen dit så finns det ett sista hinder som heter playoff 3. Alla segrarna (samt den poängmässigt bästa tvåan) från de olika allettorna ställs mot lag som har kvalat sig vidare från playoff 2 (och i vissa fall även playoff 1). För Vita Hästens del lottades Karlskrona fram som motståndare, en både bra och jobbig lottning på samma gång. KHK har på pappret den mest meriterade truppen av alla division 1-lag och är således det största hotet. Kan Vita Hästen å andra sidan slå ut dem så försvinner ett av de starkaste hoten direkt innan ens kvalserien har startat.

Playoff-serien avgörs i bäst av tre matcher och den första drabbningen spelas imorgon kväll (onsdag) nere i Karlskrona. Vinner Vita Hästen den drabbningen så har man två matcher på sig att avgöra matchserien hemma i Himmelstalundshallen under fredagen och lördagen. Om däremot KHK vinner sin hemmamatch så blir det en enorm press på Hästen. Då måste de båda hemmamatcherna vinnas för att inte säsongen ska ta slut för tidigt. Att vinna den första drabbningen kommer med andra ord att bli otroligt viktigt!

Ser man till Karlskronas väg till playoff 3 så slutade man till att börja med tvåa i allettan mellan (bakom Vita Hästen). När lagen möttes i den serien vann båda sina hemmamatcher. I playoff 2 ställdes KHK mot Östersund, som åtminstone på pappret är ett riktigt blåbärsgäng. De pressade dock Karlskrona så pass hårt att det favorittippade blekingelaget behövde få till ett powerplay i förlängning i den tredje och avgörande matchen innan de kunde avgöra matchserien. Formmässigt finns det med andra ord ett stort frågetecken för KHK, men de har många rutinerade spelare som brukar ha en förmåga att höja sig när det väl gäller.

För att Vita Hästen ska kunna vinna den första matchen gäller det att man tar sig in i matchtempot snabbt (till skillnad från alla andra lag som har spelat i de andra playoffomgångarna har Hästen bara spelat en träningsmatch). Det gäller att våga spela offensivt och fysiskt. Då kan man rubba KHK. Brister man på någon av de fronterna kommer det dock bli väldigt svårt.

Datum: 2012-03-06 - Skribent: Andreas Petersson
Äldre nyheter
[2011-08-22] - Serieseger! Läs nyheten >>>
[2011-08-15] - Senaste veckan Läs nyheten >>>
[2011-07-22] - Speedway, speedway, speedway! Läs nyheten >>>
[2011-07-18] - Läs nyheten >>>
[2011-07-07] - Online igen! Läs nyheten >>>
[2011-05-30] - Matej Ferjan Läs nyheten >>>
[2011-02-18] - Läs nyheten >>>
[2011-02-15] - Läs nyheten >>>
[2011-02-06] - Oslagbara Läs nyheten >>>
[2011-01-31] - Seger trots ganska svagt spel Läs nyheten >>>