PHP-Portalen

Valid XHTML 1.0 Transitional


eXTReMe Tracker


- Startsidan
- Nyheter
- Bildgalleriet
- Filmarkivet
- Arenabilder
- Bil & Motorcykelmodeller
- Samlarkort
- Om mig
- Gästbok
- Länksidan
- Reaktionstest
- Söksidan
- Bergochdalbanan
- Fantastiska Femman
- Orättvisor
- Landskapsresan
- Landskapsresan (blogg)
4 besökare online
Nyheter
Nyheter år: 2014 - Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec | 15 senaste
Efter några dagars ledighet drar ikväll kvalserien till allsvenskan vidare med sin fjärde omgång. De tre tippade topplagen har som väntat tagit kommandot om tätplaceringarna i tabellen, men många matcher återstår fortfarande och många omkastningar kan komma att ske. För Vita Hästens del väntar nu en riktig ödesvecka då man spelar två raka hemmamatcher. Ikväll möter man Karlskrona och på fredag kommer Björklöven på besök. Två fullpoängssegrar i dessa matcher så ligger helt plötsligt Hästen som sämst tvåa i tabellen när halva serien är avklarad! Nedan följer kvällens omgång samt tabelläget:

Förutsättningarna inför kvällen är att Vita Hästen genom en seger (tre poäng) kommer att ta sig förbi Karlskrona i tabellen. I så fall har man tagit sin andra raka seger i serien, något som säkerligen också kommer få spelarna att kämpa ännu hårdare framöver. Just Karlskrona är dock ett lag som skrämmer mig och säkerligen även många andra Hästen-anhängare. Det var nämligen KHK som spelade bort Vita Hästen från kvalserien förra säsongen, och som grädde på moset även gick upp i allsvenskan. Deras sejour där har dock varit allt annat än bra. Blekingelaget slutade tvärsist, något som visserligen har gett dem möjlighet att förbereda sig på kvalserien på ett bra sätt och värva de spelare som de anser behövs. För just sett till spelartruppen har man egentligen det starkaste manskapet i hela kvalserien.

Om Vita Hästen ska kunna knäcka favoriterna och haka på den allsvenska kampen på allvar så gäller det att bli mer noggranna i spelet jämfört med tidigare. Försvarsspelet måste bli stabilare och alla onödiga felpass måste bort, liksom utvisningarna. Det är också viktigt att Vita Hästen blir mer effektiva i offensiven. Hur konstigt det än kan låta så har Vita Hästen gjort flest mål av alla lag i kvalserien hittills, men det finns ändå mycket mer att ta av då man bara ligger fyra i skotteffektivitetsstatistiken med 7,5%. Karlskrona ligger förövrigt sist i samma lista med 7,41%.

Som ni säkert inte kunnat undgå har Vita Hästen också hunnit med att byta tränare sedan mitt senaste inlägg. Patrik Klüft fick sparken och har ersatts av Per Hånberg. Ett ganska märkligt beslut då Vita Hästen faktiskt vann sin senaste match och inte har så många matcher kvar innan säsongen är över. Som utomstående får man som vanligt aldrig någon bra förklaring till varför beslutet fattades, men det blir stor press på Hästen att lyckas nu. Radar man upp förluster så kommer beslutet att sågas och radar man upp segrar kommer man att geniförklaras.

Gällande Hånberg har han förövrigt ett förflutet som spelare i Vita Hästen, men därefter har han mest spelat i Almtuna fram till säsongen 1998/99 då han la skridskorna på hyllan. Som tränare är han relativt rutinerad och en av hans främsta meriter kommer faktiskt från i år då han i slutskedet av allsvenskan fick hoppa in som coach i Almtuna. Det var med han vid rodret som de lyckades kämpa sig förbi Tingsryd och därmed slippa spela i kvalserien.

Datum: 2013-03-20 - Skribent: Andreas Petersson
Äldre nyheter
[2013-03-17] - Läs nyheten >>>
[2013-03-16] - Läs nyheten >>>
[2013-03-15] - Läs nyheten >>>
[2013-03-14] - Läs nyheten >>>
[2013-03-12] - Läs nyheten >>>
[2013-03-12] - Läs nyheten >>>
[2012-04-06] - Isracing-VM Läs nyheten >>>
[2012-03-20] - Läs nyheten >>>
[2012-03-10] - Viktig seger! Läs nyheten >>>
[2012-03-09] - Läs nyheten >>>