PHP-Portalen

Valid XHTML 1.0 Transitional


eXTReMe Tracker


- Startsidan
- Nyheter
- Bildgalleriet
- Filmarkivet
- Arenabilder
- Bil & Motorcykelmodeller
- Samlarkort
- Om mig
- Gästbok
- Länksidan
- Reaktionstest
- Söksidan
- Bergochdalbanan
- Fantastiska Femman
- Orättvisor
- Landskapsresan
- Landskapsresan (blogg)
10 besökare online
Nyheter
Nyheter år: 2014 - Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec | 15 senaste
Vita Hästen vann fredagskvällens oerhört viktiga hemmamatch mot Björklöven med 5-1. En kross rent resultatmässigt, fast siffrorna speglar egentligen inte matchbilden. Björklöven spelade betydligt bättre än Karlskrona som var på besök senast i Norrköping, men Umeålaget hade stora problem med effektiviteten, och då vinner man som bekant inga ishockeymatcher. I och med segern ligger Vita Hästen nu på en allsvensk plats när halva serien är avklarad! Det kommer förmodligen bli spännande in i slutet, även om mina nerver gärna ser ett tidigt avgörande.

Matchen inleddes tyvärr med en ganska otäck smäll. Efter bara nio spelade sekunder satte Jimmy Andersson in en tackling mot Björklövens Karl-Johan Lundström. Tacklingen i sig var det absolut inget fel på, men den träffade onekligen olyckligt då Lundström föll raklång ner på isen. Det blev tyst i ishallen och med tanke på att nyss nämnde Lundström inte rörde sig på ett bra tag trodde många att det var allvarligt. Men som tur är visade det sig senare under kvällen att det "bara" rörde sig om en lättare hjärnskakning.

När matchen kom igång igen såg det inte alls lika bra ut som mot Karlskrona. Vita Hästen slarvade mycket mer i passningsspelet och var oftast tvåa in på puckarna utmed sargen. Hästen spelade sämre än senast, samtidigt som Björklöven spelade väldigt mycket bättre än KHK. Gästerna förde spelet och skapade flest målchanser, men med både tur och skicklighet lyckades ändå Hästen hålla undan från anstormningen. Ologiskt nog - inte helt ovanligt inom sportens värld - var det istället Vita Hästen som satte det första målet i matchen. Halvvägs in i första perioden uppstod en tilltrasslad situation framför Björklövens målvakt och på något sätt lyckades då Tomas Wallgren peta in psykologiskt viktiga 1-0 till hemmalaget.


Wallgren, sittandes på knä, petar in 1-0.

1-0-ledningen stod sig perioden ut, och det såg länge ut som att ställningen även skulle hålla sig genom den andra perioden. Spelmässigt sett såg mellanakten ungefär ut som den första, fast kanske något jämnare. Björklöven försökte föra spelet medan Hästen ofta fick rikta in sig på hårt försvarsspel. När endast tre minuter återstod av perioden fick Vita Hästen chansen att lira powerplay. Hittills i kvalserien har man inte producerat tillräckligt mycket i den spelformen, men vid det här tillfället klippte man till direkt. Hästen vann tekningen, tog sig in på mål och inom loppet av fyra sekunder sprätte Linus Näsström in 2-0 till hemmapublikens vilda jubel. Nästan ett lika viktigt psykologiskt mål som det första, det är som bekant stor skillnad på 2-0 och 1-1.

I tredje perioden såg Vita Hästen ut att ha ganska bra koll på händelserna. Eftersom man hade en relativt säker ledning behövde man inte ta några onödiga risker i offensiven. Hästen spelade smart och var dödligt effektiva på de chanser som uppstod. Björklöven försökte desperat reducera ställningen, men istället gick man gång på gång bort sig, och Vita Hästen kunde kontra in både 3-0 och 4-0. Matchen var med andra ord avgjord. Halvvägs in i perioden lyckades tillslut Björklöven få in ett tröstmål, men Vita Hästen fick ändå sista ordet. Med minuten kvar av matchen satte Emil Alengård 5-1 i boxplay.


Hästen tackar klacken för stödet.

Nu är alltså halva serien avklarad och Vita Hästen ligger på en av de två allsvenska platserna. Man har allt i egna händer, men det räcker med en förlust för att tappa det fina läget. Förmodligen kommer väldigt mycket att avgöras på måndag när Hästen spelar returmatchen mot Björklöven. Genom en seger där kan man skaffa sig en väldigt skön "poängbuffert" på fyra poäng ner till närmast jagande lag.

Datum: 2013-03-23 - Skribent: Andreas Petersson
Äldre nyheter
[2013-03-22] - Sista matchen innan halvtid Läs nyheten >>>
[2013-03-21] - Krossen Läs nyheten >>>
[2013-03-20] - Läs nyheten >>>
[2013-03-17] - Läs nyheten >>>
[2013-03-16] - Läs nyheten >>>
[2013-03-15] - Läs nyheten >>>
[2013-03-14] - Läs nyheten >>>
[2013-03-12] - Läs nyheten >>>
[2013-03-12] - Läs nyheten >>>
[2012-04-06] - Isracing-VM Läs nyheten >>>