PHP-Portalen

Valid XHTML 1.0 Transitional


eXTReMe Tracker


- Startsidan
- Nyheter
- Bildgalleriet
- Filmarkivet
- Arenabilder
- Bil & Motorcykelmodeller
- Samlarkort
- Om mig
- Gästbok
- Länksidan
- Reaktionstest
- Söksidan
- Bergochdalbanan
- Fantastiska Femman
- Orättvisor
- Landskapsresan
- Landskapsresan (blogg)
2 besökare online
Nyheter
Nyheter år: 2014 - Jan | Feb | Mar | Apr | Maj | Jun | Jul | Aug | Sep | Okt | Nov | Dec | 15 senaste
I söndags var jag på plats i Uppsala för att bevittna den avslutande deltävlingen i årets isracing-VM, eller Ice Speedway Gladiators, som det rent officiellt heter. Nikolai Krasnikov, som dominerat isracingvärlden det senaste decenniet med inte mindre än åtta raka individuella världsmästartitlar (2005-2012), beslutade sig efter förra årets VM-guld att avstå från fortsatt tävlande i just VM. Årets säsong har därmed varit lite extra intressant, vem skulle bli arvtagare till legenden Krasnikov?

Precis som vanligt i isracingsporten har ryssarna dominerat fullständigt, och vore det inte för att flera andra nationer fått ett antal förare inkvoterade skulle förmodligen hela VM-serien se ut som ryska mästerskapet. Egentligen är det bara de båda Österrikarna Franz Zorn och Harald Simon som brukar kunna ge ryssarna en ordentlig fight. Ingen av dem har dock lyckats nå en pallplats under den här säsongen.


Zorn, en av få icke-ryssar i världstoppen!

Inför den avslutande finalen i Uppsala ledde fjolårets VM-tvåa Danil Ivanov totalställningen före sina landsmän Dmitri Koltakov och Dmitri Khomitsevich. Denna trio har varit dominant under hela året och redan efter ett par av deltävlingarna började man ana vilka som skulle göra upp om medaljerna. Ivanov har hela tiden varit snäppet jämnare än de övriga, mycket tack vare sina grymma starter. Inför söndagens tävling hade han vunnit fem av nio deltävlingar, och i övrigt kört till sig tre andraplatser samt en tredjeplats.

Ivanov ledde alltså VM, han var mannen att slå! Men det gick inte. Ivanov var helt omutlig. Han vann sitt första framträdande relativt enkelt och därefter rullade allting på perfekt för den 26-årige ryssen. Många heat var ganska tighta, men Ivanov vann och körde hela tiden i mål på bakhjulet, som en vinnare. Något som imponerade på mig var hur han valde att fira VM-guldet, som han förövrigt säkrade redan efter sin andra heatseger. Han sträckte upp ena näven i luften och åkte sedan direkt in i depån. Han var således inte nöjd där, utan han ville även vinna själva deltävlingen. Och det gjorde han. Ivanov var helt oslagbar under hela dagen och visade verkligen upp för publiken att han var och är en värdig världsmästare! Tvåa i såväl tävlingen som i totalställningen blev Koltakov, och trea blev Dmitri Khomitsevich.


Ivanov i stilstudie.

Som helhet var tävlingen riktigt bra. Jag har sett mycket isracing i mitt liv, men man slutar ändå aldrig att imponeras över dessa idrottsmän som bjuder oss publik på underhållning i absolut världsklass! Innan tävlingen passade jag förövrigt på att ta mig in i depån där jag tog ett par autografer av Krasnikov (som fanns på plats för att dela ut priserna) och Ivanov. Kungen och kronprinsen skulle man kunna säga!


Autografer på Ivanov och Kransikov, självklart på kollage med bilder som jag själv tagit!

Datum: 2013-03-26 - Skribent: Andreas Petersson
Äldre nyheter
[2013-03-26] - Läs nyheten >>>
[2013-03-25] - Slutspurten! Läs nyheten >>>
[2013-03-23] - Läs nyheten >>>
[2013-03-22] - Sista matchen innan halvtid Läs nyheten >>>
[2013-03-21] - Krossen Läs nyheten >>>
[2013-03-20] - Läs nyheten >>>
[2013-03-17] - Läs nyheten >>>
[2013-03-16] - Läs nyheten >>>
[2013-03-15] - Läs nyheten >>>
[2013-03-14] - Läs nyheten >>>